Blog thumbnail

Żeberka w Czekoladzie – przepis Janka Słowińskiego

Blog thumbnail

Wraz z Jankiem przedstawiamy wyśmienity pomysł na świętowanie Dnia Czekolady. Zobacz, jak przygotować niecodzienną potrawę z wykorzystaniem żeberek z Rusiborza w zaskakującym  towarzystwie.

Składniki na żeberka w czekoladzie:

Mieszanka suchych przypraw:

szczypta cukru i soli
1 łyżeczki wędzonej papryki
1/2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka kakao w proszku


Glazura czekoladowa:

0,5 szklanki ketchupu
50 ml jasnego piwa
1 łyżka sos worcestershire
1 łyżeczka musztardy
25 ml espresso
3 kostki czekolady gorzkiej 90% kakao
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kakao w proszku
50 g masła
pieprz, sól i cukier do smaku


Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter