Jedni go lubią, drudzy wręcz kochają… KEBAB, czyli danie kuchni tureckiej. Tym razem Janek Słowiński zaprezentował je w zupełnie nowej, polskiej odsłonie.
W roli głównej nasz schab w marynacie dostępny w dużej Paczce Grillowej.
W towarzystwie świeżych warzyw, domowej pity i sosu majonezowo-jogurtowego z jalapeno i odrobiną bazylii smakuje przeeepyyysznieee! Ta zdrowa alternatywa dla klasycznego kebaba przypadnie do gustu wszystkim mięsożercom i fanatykom dań pieczonych na ruszcie.
Włącz play i… chodź na kebsa!
Składniki:
• 250 g mąki
• 135 ml wody
• 1 łyżeczka soli
• Grillowy schab z Paczki Wędlin z Rusiborza
• pomidorki cherry
• garść papryczek jalapeno z zalewy octowej
• czosnek do smaku
• 5 łyżek majonezu
• kubeczek jogurtu naturalnego
• sok z cytryny
• pęczek świeżej bazylii
• czerwona cebula
• mix sałat
* ewentualnie jalapeno do dodania extra
*patyki do szaszłyków (drewniane bądź metalowe)