Blog thumbnail

Kebab grillowy

Blog thumbnail

Jedni go lubią, drudzy wręcz kochają… KEBAB, czyli danie kuchni tureckiej. Tym razem Janek Słowiński zaprezentował je w zupełnie nowej, polskiej odsłonie.
W roli głównej nasz schab w marynacie dostępny w dużej Paczce Grillowej.
W towarzystwie świeżych warzyw, domowej pity i sosu majonezowo-jogurtowego z jalapeno i odrobiną bazylii smakuje przeeepyyysznieee! Ta zdrowa alternatywa dla klasycznego kebaba przypadnie do gustu wszystkim mięsożercom i fanatykom dań pieczonych na ruszcie.
Włącz play i… chodź na kebsa!

Składniki:

• 250 g mąki

• 135 ml wody

• 1 łyżeczka soli

• Grillowy schab z Paczki z Rusiborza

• pomidorki cherry

• garść papryczek jalapeno z zalewy octowej

• czosnek do smaku

• 5 łyżek majonezu

• kubeczek jogurtu naturalnego

• sok z cytryny

• pęczek świeżej bazylii

• czerwona cebula

• mix sałat

* ewentualnie jalapeno do dodania extra

*patyki do szaszłyków (drewniane bądź metalowe)

Leave a reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter