Blog thumbnail

Świąteczny hot dog z chutney – przepis Janka dla Paczki Wędlin z Rusiborza

Blog thumbnail

W Paczce Wędlin z Rusiborza kierujemy się naturą, a ta podsuwa nam na talarze wszystko to, co najlepsze – jedyne czego potrzebujemy to garść inspirujących pomysłów! A specjalistą w tych sprawach jest Janek, który na bazie smakowitości z Rusiborza wyczarował na poznańskim Starym Rynku świąteczne hot dogi z chutney. Zobaczcie filmową relację z naszego wypadu do Poznania i oczywiście zachęcamy do wypróbowania przepisu Janka! Lista składników poniżej, sposób przygotowania znajdziecie w filmowej relacji.

Świąteczny hot dog z chutney

Składniki:

– parówki z Rusiborza,

– czerwona cebula,

– biała cebula,

– 150 g cukru,

– garść rodzynek,

– ząbek czosnku,

– 2 jabłka (polecamy odmiany gala, champion),

– 2 gruszki (odmiany szara reneta),

– łyżeczka przyprawy do piernika,

– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,

– 100 ml dobrej brandy, koniaku lub ulubionego wytrawnego wina,

– skórka i sok z pomarańczy i cytryny,

– 50 ml octu winnego,

– 3 goździki,

– sól i pieprz do smaku,*

– olej do smażenia pietruszki,

– 2 pietruszki pokrojone za pomocą obieraczki do warzyw,

– maślana bułka do hot dogów (najlepiej własnego wypieku).

*według potrzeby można dodać ostrych przypraw lub świeżego chilli

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter