Dziś mamy dla Ciebie propozycję na pewnie ostatnie, ciepłe dni w tym roku. Zanim schowasz grilla i oddasz fartuch Mistrza Rusztu i Płomieni, przygotuj dla swoich najbliższych kapitalną kanapkę według naszego przepisu.
Składniki:
– masło,
– 2 małe, czerwone cebule,
– schab marynowany z Rusiborza,
– boczek wędzony z Rusiborza
– 2 pomidory,
– sałata masłowa,
– 4 ogórki konserwowe,
– chleb tostowy,
– ketchup
– sól i pieprz.
Boczek pokroić w cienkie plastry. Cebulę posiekać w bardzo, bardzo drobną kostkę. Następnie utrzeć z masłem o temperaturze pokojowej. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory oraz sałatę umyć i osuszyć. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem bądź ponakłuwać widelcem. Następnie pokroić warzywa na plasterki, a sałatę porwać na oddzielne listki. Boczek smażyć na chrupko na tacce aluminiowej.
Na dobrze rozgrzanego grilla wrzucić plasterki schabu i grillować po ok. 6 min z każdej strony, co jakiś czas obracając. Pod koniec grillować posmarowane cebulowym masłem kromki chleba tostowego. Kanapki składać: pieczywo, sałata, ogórek, schab, pomidor, odrobina ketchupu, sałata i pieczywo. Smacznego!