gorąca kanapka

Gorąca kanapka z grillowanym, marynowanym schabem i masłem cebulowym

gorąca kanapka

Dziś mamy dla Ciebie propozycję na pewnie ostatnie, ciepłe dni w tym roku. Zanim schowasz grilla i oddasz fartuch Mistrza Rusztu i Płomieni, przygotuj dla swoich najbliższych kapitalną kanapkę według naszego przepisu.

Składniki:

– masło,

– 2 małe, czerwone cebule,

– schab marynowany z Rusiborza,

– boczek wędzony z Rusiborza

– 2 pomidory,

– sałata masłowa,

– 4 ogórki konserwowe,

– chleb tostowy,

– ketchup

– sól i pieprz.

Boczek pokroić w cienkie plastry. Cebulę posiekać w bardzo, bardzo drobną kostkę. Następnie utrzeć z masłem o temperaturze pokojowej. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory oraz sałatę umyć i osuszyć.  Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem bądź ponakłuwać widelcem. Następnie pokroić warzywa na plasterki, a sałatę porwać na oddzielne listki. Boczek smażyć na chrupko na tacce aluminiowej.

Na dobrze rozgrzanego grilla wrzucić plasterki schabu i grillować po ok. 6 min z każdej strony, co jakiś czas obracając. Pod koniec grillować posmarowane cebulowym masłem kromki chleba tostowego. Kanapki składać: pieczywo, sałata, ogórek, schab, pomidor, odrobina ketchupu, sałata i pieczywo. Smacznego!

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter