Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

Wyroby z podrobów

W naszej ofercie mamy również podroby swojskie. Cieszą się dużym uznaniem wśród osób ceniących sobie zdrowe, tradycyjne produkty – wysokiej jakości mięso oraz unikatowe mieszanki przypraw, które przekładają się na smaczne wyroby z podrobów. Wszystkie powstały w oparciu o tradycyjne receptury wywodzące się z wiejskich gospodarstw, dzięki czemu wielu naszym Klientom przywodzą na myśl czasy beztroskiego dzieciństwa. Ich wyjątkowy smak, tradycyjna receptura oraz naturalne składniki sprawiają, że nasze swojskie podroby goszczą na co dzień na wielu polskich stołach. 

Podroby w kuchni

Podroby od setek lat stanowią podstawę kuchni polskiej – cenią sobie je zarówno starsi, jak i młodsi konsumenci, którzy dbają o zdrową, pełnowartościową dietę. W naszym asortymencie znajdują się różnego rodzaju wyroby z podrobów, takie jak salceson, kaszanka lub wątrobianka. Każdy z nich znajdzie swoje zastosowanie w kuchni – to, jaki przepis wybierzesz, zależy jedynie od Twoich preferencji smakowych. 

Salceson to przede wszystkim doskonały dodatek do kanapek – najlepiej będzie smakował na świeżym chlebie na zakwasie domowej roboty. Podobnie jest z wątrobianką – będzie pysznym urozmaiceniem klasycznych kanapek wraz z ogórkiem kiszonym. Sprawdź też nasz przepis na pasztecik z wędzoną wątrobianką z Rusiborza! Zastosowania kaszanki chyba nikomu nie trzeba przedstawiać – najlepiej smakuje przyrządzona na grillu wraz z cebulką. Warto dodać, że oprócz walorów smakowych podroby swojskie są bogatym źródłem wielu witamin, białka i kolagenu, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu. 

Nasze podroby wyróżniają się posiadaniem certyfikatu QAFP (System Gwarantowanej Jakości Żywności). Oznacza to, że spełniają one restrykcyjne wymagania, podlegają dokładnej kontroli na każdym etapie produkcji, są wolne od ulepszaczy i zbędnych dodatków. 

Hermetyczne opakowania

Przy wyrobach z podrobów, jak przy wszystkich innych wyrobach mięsnych, szczególnie ważna jest świeżość. Dokładamy wszelkich starań, aby zamówione przez Ciebie podroby dotarły pod wskazany adres w idealnym stanie. Stosując opakowania hermetyczne, mamy pewność, że nasze podroby swojskie zachowają swoją świeżość i smak przez długi czas. To dzięki nim po otwarciu opakowania w Twojej kuchni rozniesie się swojski aromat mięs i przypraw. Pragniemy również dodać, że wszystkie podroby pakujemy, zachowując ciąg chłodniczy, co zmniejsza ryzyko zepsucia się ich podczas transportu. W paczce znajduje się izotorba podtrzymująca niską temperaturę, izolacja termiczna z tektury o strukturze „plastra miodu”, a także dodatkowe chłodziwo – butelki z zamrożoną wodą.

Dlaczego podroby z Rusiborza?

Od wielu lat zajmujemy się wyrobami mięsnymi, dzięki czemu zyskaliśmy ogromne doświadczenie pozwalające nam na przygotowywanie produktów o najwyższej jakości. Naszą firmę wyróżnia fakt, że wszystkie etapy wytwarzania naszych wyrobów z podrobów odbywa się w jednym miejscu – we wsi Rusibórz położonej w Wielkopolsce. Zajmujemy się zarówno uprawą zboża, jak i chowem oraz ubojem zwierząt, a także wytwarzaniem produktów mięsnych. Nasze świnki są pod stałą opieką weterynarza, opieramy się na chowie bez antybiotyków, karmimy je własną paszą, co przekłada się na pozyskanie wysokojakościowego mięsa. Dzięki temu nasze podroby swojskie są cenione przez zwolenników naturalnych wyrobów mięsnych.

Zachęcamy do zapoznania się z innymi produktami z Rusiborza, np. kiełbasami lub surowym mięsem.

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter