rozgrzewająca zupa z żeberkiem wędzonym

Rozgrzewająca zupa z żeberkiem wędzonym

rozgrzewająca zupa z żeberkiem wędzonym

Rozgrzewająca zupa z żeberkiem wędzonym to must have tej jesieni!

Jesienna pogoda daje się we znaki, dlatego warto zaopatrzyć się w smaczne i rozgrzewające przepisy na tę porę roku! Jest to okres pełen refleksji oraz melancholii. Dni stają się coraz krótsze, natomiast noce coraz dłuższe.
Nasze podniebienia pragną czegoś ciepłego, aromatycznego i sycącego🍲 dlatego zupa z żeberkiem wędzonym to doskonały przepis na zaspokojenie tych potrzeb. Ta pełna smaku i aromatu potrawa z pewnością rozgrzeje wasze serca i brzuchy w chłodne wieczory.
Składniki:
-Żeberka wędzone z Rusiborza – 1 kg
-seler – ½ szt
-por – 1 szt
-marchewka – 1 szt
-pietruszka – 1 szt
-zielona fasolka – 20 dag
-żółta fasolka – 20 dag
-ziemniaki – 2 szt
-koperek – 1 pęczek
-brukselki – 10 szt
-kapusta – ¼ główki
-sól- do smaku
-pieprz- do smaku
Sposób przygotowania:
Żeberko wędzone z Rusiborza wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą. Marchewkę kroimy w plasterki. Do garnka wkładamy przekrojonego na pół pora, selera oraz pietruszkę. Zieloną i żółtą fasolkę kroimy na trzy części, natomiast ziemniaki na małe kawałki. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną marchewkę i ziemniaki, następnie brukselki. Dorzucamy fasolkę oraz pokrojoną kapustę, natomiast całość posypujemy koperkiem.
Zupę gotujemy przez ok. 60 minut.
Koniecznie obejrzyj jak przygotowujemy tę smakowita zupę na naszym profilu na Facebooku! – rozgrzewająca zupa z żeberkiem wędzonym z Rusiborza
Smacznego! 🙂

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter