Blog thumbnail

Norweska kuchnia z Polskim akcentem

Blog thumbnail

Kolejna ods┼éona z serii Janek w Norwegii i tylko jedno klikni─Öcie dzieli Ci─Ö od skandynawskich widok├│w, kt├│re zapieraj─ů dech w piersiach.

┬áAby podzieli─ç si─Ö chocia┼╝ namiastk─ů malowniczej krainy, Janek wraz z Paczk─ů z Rusiborza stworzy┼é kompozycj─Ö smak├│w, kt├│ra zabierze Ci─Ö w nordyck─ů podr├│┼╝.┬á

Oto propozycja Janka : 

– ┼Ťwie┼╝o z┼éowiony dorsz w mi─Ösnej oprawie
– idealne po┼é─ůczenie p├│┼énocnych sk┼éadnik├│w z polskim akcentem.┬á

Niebanalne rozwi─ůzanie, takie, jakie lubi─Ö!

Przepis na Dorsza z boczkiem:

– 400g ogona lub dowolnego kawa┼éka dorsza
– 200g boczku z Paczki z Rusiborza
– 250g marchwi
– p┼éaska ┼éy┼╝ka m─ůki
– gar┼Ť─ç ba┼╝yny czarnej i bor├│wki
– 2 ┼éy┼╝ki octu z czerwonego winnego
– s├│l do smaku
– kwiaty wrzosa do podania (dzikiego, nie sklepowego)

Leave a reply

Tw├│j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s─ů oznaczone *

Koszyk

0

Brak produkt├│w w koszyku.

Enter your search & hit enter