Blog thumbnail

Norweska kuchnia z Polskim akcentem

Blog thumbnail

Kolejna odsłona z serii Janek w Norwegii i tylko jedno kliknięcie dzieli Cię od skandynawskich widoków, które zapierają dech w piersiach.

 Aby podzielić się chociaż namiastką malowniczej krainy, Janek wraz z Paczką z Rusiborza stworzył kompozycję smaków, która zabierze Cię w nordycką podróż. 

Oto propozycja Janka : 

– świeżo złowiony dorsz w mięsnej oprawie
– idealne połączenie północnych składników z polskim akcentem. 

Niebanalne rozwiązanie, takie, jakie lubię!

Przepis na Dorsza z boczkiem:

– 400g ogona lub dowolnego kawałka dorsza
– 200g boczku z Paczki Wędlin z Rusiborza
– 250g marchwi
– płaska łyżka mąki
– garść bażyny czarnej i borówki
– 2 łyżki octu z czerwonego winnego
– sól do smaku
– kwiaty wrzosa do podania (dzikiego, nie sklepowego)

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter