Blog thumbnail

Jak zrobić schab świąteczny w cieście z grzybami?

Blog thumbnail

Szukasz ciekawego przepisu na Święta?
Zaskocz najbliższych i przygotuj coś niezwykłego.
Poznaj naszą propozycję na schab w cieście z grzybami w bożonarodzeniowej odsłonie.

Składniki:

– paczka schabu bez kości z Paczki Wędlin z Rusiborza
– pieprz i sól do smaku
– olej lub oliwa z oliwek
– 2 garście suszonych grzybów ja użyłem prawdziwków i podgrzybków
– ¼ kostki masła do grzybów 
– gałązka tymianku

Ciasto: 

– 300g mąki
– kostka masła
– 1 żółtko
– 1 łyżka kwaśnej śmietany
– łyżeczka soli

Sos: 

– Garść cebulki perłowej
– szczypta cukru
– oliwa z oliwek
– zachowany wywar z moczenia grzybów
– 3 kieliszki ulubionego czerwonego wina wytrawnego
– ½ kostki masła
– łyżka octu winnego

Koszyk

0

Brak produktów w koszyku.

Enter your search & hit enter